Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές Ιθάκες, όπως και οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε ένα στόχο θέτουμε έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας.
Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε. Η Ιθάκη, δεν μας προσφέρει τίποτε περισσότερο πέρα από το ταξίδι για να φτάσουμε σ΄ αυτήν. Έστω και γι΄ αυτό όμως αξίζει κάθε προσπάθεια.
Αξίζει όλη μας την αφοσίωση και όλη μας την ευγνωμοσύνη, που μας κρατά σε μια διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που περικυκλώθηκε από "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες".
.. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και ευελπιστώ αυτός ο χώρος να γίνει χώρος ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.
ελληνική σημαία

9 Ιουν 2014

Τελικά, ίσως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση!




Τελικά, ίσως πρέπει να το δούμε κι αυτό! Τον Τσίπρα Πρωθυπουργό 
και τον Μηλιό τσάρο της οικονομίας. 
Τον Λαφαζάνη θησαυροφύλακα και τον Σταθάκη υπουργό ανάπτυξης.
 Τον Μητρόπουλο υπουργό εργασίας και την Ζωίτσα δικαιοσύνης.

Ζητάνε όλοι (περισσότερο ο «σοφός λαός») παροχές και φιλολαϊκή πολιτική. Ζητάνε από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μηδενικών ελλειμμάτων και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με «άρτον και θεάματα».
Δεν μας λένε όμως όλοι αυτοί που τα ζητάνε όλα ετούτα, που θα βρεθούν τα λεφτά. Τουτέστιν, ποιος θα πληρώσει τη «λέζα». Να διορθώσουμε τις αδικίες, κατανοητό. Να δώκουμε «κάτι τις» στους καθηγητές, να «προστατέψουμε» τους αναξιοπαθούντες φαρμακοποιούς και ιατρούς που είναι και «πάππου προς πάππο δεξιοί». Να μην απολύσουμε και κανέναν στο Δημόσιο μπας και μας ψηφίσουν οι ΔΥ και οι οικογένειές τους. Να προσλάβουμε και μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμη, γιατί όχι;
Αλλά, με τι λεφτά θα γίνουν όλα τούτα; Με αυτά που απομυζούμε από τους νοικοκυραίους και τους αυτοαπασχολούμενους μεσαίους – μικρομεσαίους μέσω της ανάλγητης φορολογίας; Με αυτά που αρπάζουμε από τους μικροϊδιοκτήτες; Με αυτά που εισπράττουμε μέσω αβάσταχτων έμμεσων φόρων και φόρων στα καύσιμα ακόμη και από τους ανέργους; Με αυτά που θα απαλλοτριώσουμε από τις καταθέσεις των «μεγαλοκαταθετών» όπως αφρόνως εισηγούνται κάποιοι «γλεζικότεροι» του Μανώλη Γλέζου;
Θα διορθώσουμε τις αδικίες με εγκλήματα;
Τελικά, ίσως πρέπει να το δούμε κι αυτό! Τον Τσίπρα Πρωθυπουργό και τον Μηλιό τσάρο της οικονομίας. Τον Λαφαζάνη θησαυροφύλακα και τον Σταθάκη υπουργό ανάπτυξης. Τον Μητρόπουλο υπουργό εργασίας και την Ζωίτσα δικαιοσύνης.
Καλύτερα να αποτελειώσουν την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα οι ταξικοί του εχθροί, παρά να τον εξαφανίσουν οι φυσικοί του σύμμαχοι.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και στην λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα».
Η μόνη αλλαγή πολιτικής που είναι παραδεκτή από μια σοβαρή κεντροδεξιά κυβέρνηση, είναι η ελάφρυνση της φορολογίας, η σμίκρυνση του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Όλα τα άλλα, αν χρειαστεί, ας αφήσει να τα κάνει ο Τσίπρας. Αν μπορέσει. Αν δεν μπορέσει, θα φύγει τρέχοντας γρηγορότερα κι από γάτο που τον κυνηγάνε τα 101 σκυλιά της Δαλματίας.
Akenaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου