Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές Ιθάκες, όπως και οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε ένα στόχο θέτουμε έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας.
Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε. Η Ιθάκη, δεν μας προσφέρει τίποτε περισσότερο πέρα από το ταξίδι για να φτάσουμε σ΄ αυτήν. Έστω και γι΄ αυτό όμως αξίζει κάθε προσπάθεια.
Αξίζει όλη μας την αφοσίωση και όλη μας την ευγνωμοσύνη, που μας κρατά σε μια διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που περικυκλώθηκε από "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες".
.. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και ευελπιστώ αυτός ο χώρος να γίνει χώρος ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.
ελληνική σημαία

8 Μαΐ 2018

Το πρόβλημα το έχει η Δεξιά!


Το πρόβλημα το έχει η Δεξιά!
07/05/2018 17:55
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πρόβλημα το έχει η Δεξιά!


126
Δεν θα σας κουράσουμε με τα σενάρια περί εκλογών που διαρρέουν από τα υπόγεια του Μάξιμου τα οποία αναπαράγουν με θέρμη τόσο τα αντιπολιτευτικά όσο και τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ.
Άλλωστε, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες ο Τσίπρας και η παρέα του θα χάσουν.
Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι αν θα χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές. Αλλά αν θα αποσοβηθούν οι ραδιουργίες για εγκαθίδρυση της νέας πασοκαρίας που εξυφαίνουν σκοτεινά κέντρα για παλινόρθωση του Τσίπρα στην εξουσία.
Τη νέα σοσιαλδημοκρατία δηλαδή η οποία παίρνει σάρκα και οστά με ραγδαίους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανίερη συμμαχία δεν θα υλοποιηθεί προεκλογικά αλλά μετεκλογικά. Απλώς σε αυτή τη φάση κορυφώνεται το φλερτ.
Κάτι που φαίνεται τόσο από τα αλισβερίσια και τις πάσες μεταξύ Τσίπρα - Γεννήματα (βλέπε συνταγματική αναθεώρηση) όσο και από τις δημόσιες συγκεντρώσεις πολιτικών ογκόλιθων που προσπαθούν να σώσουν την χαμένη τιμή της... προοδευτικής παράταξης.
Ο λόγος που δεν προχωρούν στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος σε αυτή τη φάση είναι απλούστατος και το Antinews σας τον έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό.
Θέλουν πάση θυσία να μην βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης. Συνεπώς, αν γινόταν μία σύμπραξη αυτή τη στιγμή τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ θα εξαερώνονταν και δεν θα ήταν σίγουρο αν θα τα εισέπραττε ο Τσίπρας.
Μπροστά στον κίνδυνο λοιπόν να τα εισπράξει η ΝΔ θεώρησαν ορθότερο να κατέβουν ανεξάρτητα στις εκλογές με μεγάλες πιθανότητες να στερήσουν την αυτοδυναμία στον Κυριάκο και με απώτερο στόχο τον εγκλωβισμό του. Εξ ου και οι πομφόλυγες της Φώφης για πρόωρες εκλογές.
Στην προκειμένη, ο εγκλωβισμός μεταφράζεται σε αδυναμία του Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση.
Κι εκεί, όπως έχει πάλι αποκαλύψει πρώτο το Antinews, θα έρθει η Φώφη σαν από μηχανής θεός προτείνοντας οικουμενική με την συμμέτοχη και των δύο μεγάλων κομμάτων.
Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, εκτός εάν ο Κυριάκος έχει αυτοκτονικές τάσεις, κι έτσι θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες με απλή αναλογική και... γαία πυρί μιχθήτω.
Σε εκείνη τη φάση θα ανακηρυχθεί κι επισήμως ο Τσίπρας σωτήρας του πράσινου ήλιου με την ευγενική χορηγία της Φώφης.
Φανταστείτε το μπάχαλο που θα επικρατήσει στη ΝΔ εφόσον εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Χάος!
Άραγε μπορεί η ΝΔ να αποτρέψει τα βρώμικα σχέδια των ολετήρων;
Πολύ φοβούμαστε πως όχι.
Διότι δεν γίνεται ένα κόμμα 40 και βάλε ετών να επικαλείται την λύτρωση της χώρας όταν κι αυτό συμμετείχε στην εξόντωσή της.
Δεν γίνεται να θέλει ο κύριος Μητσοτάκης να μας πείσει ότι πρεσβεύει το νέο όταν επιλέγει να πορευθεί με τα λιμά του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τον εναγκαλισμό της Φώφης με τον Τσίπρα και επιχειρούν να διασωθούν μέσω της ΝΔ.
Δεν γίνεται να υπάρξει η αλλαγή που ευαγγελίζεται όταν ταυτίζεται με διωκόμενους επιχειρηματίες μόνο και μόνο επειδή τον στηρίζουν τα έντυπά τους και μάλιστα να τους υπερασπίζεται δημοσίως στην κόντρα που έχουν με την κυβέρνηση εκθέτοντας έτσι το κόμμα ανεπανόρθωτα.
Δεν γίνεται να προσποιείσαι ότι στόχος σου είναι μια ισχυρή Ελλάδα, όταν επί της ουσίας έχεις αποδεχτεί τη συνέχεια των συμφωνιών λιτότητας που σύναψε με τα κοράκια ο λαοπλάνος, το ξεπούλημα της Μακεδονίας και τον λαθροεποικισμό που σβήνει την πατρίδα.
Δεν γίνεται ένα σάπιο κόμμα όπου επικρατούν τα φέουδα με έναν ηγέτη σε ρόλο διαιτητή να εμπαίζει τον λαό επικαλούμενο την σωτηρία του επειδή λέει η ΝΔ διαχειρίζονταν καλύτερα τα μνημόνια από τον Τσίπρα.
Δεν γίνεται να στεγάζονται σε έναν χώρο, ο νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη, ο ριζοσπαστικός - κοινωνικός φιλελευθερισμός του Καραμανλή και η δεξιά του Σαμαρά βάζοντας συνεχώς ο ένας τρικλοποδιές στον άλλο προς όφελος των ιδίων και παράλληλα να διατρανώνουν την πίστη τους στην ενότητα δήθεν για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
Έτσι θεωρούν ότι θα μας απαλλάξουν από την παρουσία του λαοπλάνου;
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν δεν αλλάξουν μυαλά, φύσει αδύνατον, θα αποτελέσουν κι αυτοί τα δεκανίκια που αναζητεί απεγνωσμένα ο Τσίπρας για να πραγματοποιήσει τους νοσηρούς σχεδιασμούς του.
«Και ποια είναι η λύση;» θα μου πείτε.
«Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Σαμαράς το 09’» σας απαντώ.
Να βρεθεί δηλαδή ένας ηγέτης ο οποίος θα βγάλει τους βαρόνους στη σύνταξη, θα διαλύσει τη ΝΔ και στη θέση της θα δημιουργήσει ένα νέο δεξιό κόμμα απαλλαγμένο από τσιφλικάδες και φέουδα.
«Και που θα βρεθεί αυτός ο ηγέτης;» θα αναρωτηθείτε.
«Εκεί που βρέθηκε σε ανάλογες εθνικές κρίσεις» αποκρίνομαι.
Μόνον έτσι θα καταφέρει να ανορθωθεί η πληγωμένη αστική τάξη που παρακολουθεί ανήμπορη για δεύτερη φορά να λεηλατείται η πατρίδα από τα λούμπεν στοιχεία που ανέσυρε από τα λαγούμια τους ο Τσίπρας.
Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να συρθούμε σε έναν νέο κοινωνικό εκμαυλισμό αλά Ανδρέα, με ολέθριες συνέπειες για την χώρα.
Και τότε οι δανειστές δεν θα χρησιμοποιήσουν τα μνημόνια για να κάνουν την Ελλάδα αποικία τους, απλώς θα την καταλάβουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου