Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές Ιθάκες, όπως και οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε ένα στόχο θέτουμε έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας.
Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε. Η Ιθάκη, δεν μας προσφέρει τίποτε περισσότερο πέρα από το ταξίδι για να φτάσουμε σ΄ αυτήν. Έστω και γι΄ αυτό όμως αξίζει κάθε προσπάθεια.
Αξίζει όλη μας την αφοσίωση και όλη μας την ευγνωμοσύνη, που μας κρατά σε μια διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που περικυκλώθηκε από "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες".
.. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και ευελπιστώ αυτός ο χώρος να γίνει χώρος ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.
ελληνική σημαία

14 Αυγ 2015

Τα του Καίσαρος τω καίσαρι.




Επί Σαμαρά, δεν υπήρχε αυτό το χάλι...
07:00
Opening quote
Στον Σαμαρά μπορούμε να καταλογίσουμε λάθη, εργάστηκε όμως μέχρις εξαντλήσεως
με ορατά αποτελέσματα, μέχρι που ήρθαν οι υπέρ πατριώτες ουμανιστές, να κάνουν το μόνο που ήξεραν καλά, τα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα!!

O ΣΥΡΙΖΑ ζει ένα δράμα αλλά είναι σε απόλυτη νιρβάνα. Ο λόγος για το μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο διογκώνεται και δυστυχώς απειλεί καίρια την ελληνική κοινωνία. Ο Αλέξης δεν έχει τώρα βαρβάρους να επιτεθεί για την κακή μεταναστευτική πολιτική. Καλείται ο ίδιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καλείται ο ίδιος να αποφασίσει το πως πρέπει να πράξει και άμεσα. Πλέον δεν έχει τους… ακροδεξιούς Νεοδημοκράτες να τους επιτίθεται με την πρώτη ευκαιρία.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν δύο επιλογές για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα. Ή να πάρει αποφάσεις σκληρές μαζί βεβαίως με την ΕΕ και σε συνεννόηση με τους κοινοτικούς φορείς ή να συνεχίσει την χαλαρή πολιτική του η οποία θα οδηγήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο σε ρήμαγμα της ελληνικής κοινωνίας. Το επόμενο καλοκαίρι, αν η κατάσταση εξελιχθεί το ίδιο δραματικά, θα μιλάμε για μια άλλη Ελλάδα, εντελώς διαφορετική από τη σημερινή.
Με μια οικονομία διαλυμένη και με μια κοινωνία φορτωμένη με εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές από τη Μέση Ανατολή. Πόσο νομίζουν στην Αθήνα ότι θα αντέξουν τα νησιά από τις καραβιές μεταναστών; Και πόσο τυχαίο είναι ότι όλο αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της αριστεράς που υψώνει παντιέρες ανθρωπισμού μιας και μόνο αυτή έχει το κόπιραιτ της ανθρωπιάς και κανείς δεν μπορεί να της το κλέψει;
Επί κυβερνήσεως Σαμαρά δεν υπήρχε αυτό το χάλι. Το πιστοποιούν οι τοπικοί φορείς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας. Μετανάστες να λιάζονται στην Ομόνοια ή να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στο Πεδίον του Άρεως δεν είχαμε με τον κακό και… ακροδεξιό Σαμαρά που δεν είχε τις… ευαισθησίες των αριστερών. Το πρόβλημα υπήρχε μεν αλλά όχι σε τέτοια έκταση.
Το μήνυμα που είχε στείλει η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν σαφές: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και γι΄ αυτό και οι μεταναστευτικές ροές δεν ήταν σαν τις σημερινές. Αύξηση 500% μέσα σε ένα χρόνο και αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί επιτυχία;
Κάτι οι δηλώσεις της γραφικής κυρίας υπουργού, κάτι το λουκέτο στην Αμυγδαλέζα, κάτι το Πεδίον του Άρεως που ουσιαστικά είναι μια υπαίθρια… Υπατεία, κάτι η χαλάρωση των ελέγχων στο Αιγαίο, το αποτέλεσμα ήρθε και είναι συντριπτικό.
Άραγε οι νοικοκυραίοι στα νησιά ή και στις μεγάλες πόλεις όταν βλέπουν την άλωση της χώρας πώς αισθάνονται; Δικαιωμένοι που επέλεξαν τον Τσίπρα και έδιωξαν τον κακό Σαμαρά που είχε καταφέρει να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές με μια πολιτική πυγμής κι όχι με ένα μπάχαλο που στη γειτονική Τουρκία εξελήφθη ως «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε»;
Αν η οικονομία με σκληρή λιτότητα και μεταρρυθμίσεις μπορεί να έλθει στα ίσια της κάποια στιγμή, η υπόθεση των μεταναστών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία για την Ελλάδα, μεγαλύτερη κι από την χρεοκοπία. Και παρεμπιπτόντως, σε όλους εκείνους τους δραχμολάγνους που θέλουν να βγούμε από το ευρώ, μήπως να μας πουν πως θα αντιμετώπιζαν τις καραβιές μεταναστών χωρίς έστω κι αυτή τη μικρή ομπρέλα της ΕΕ;
Είναι θέμα ωρών ή ημερών να υπάρξουν θύματα σε κάποιο νησί ή και στην Αθήνα. Όταν έχεις να κάνεις με πεινασμένους, ταλαιπωρημένους και τσακισμένους ανθρώπους θα πρέπει να ξέρεις ότι ουσιαστικά έχεις στα χέρια σου μια απασφαλισμένη βόμβα. Ειδικά αν ανάμεσά τους υπάρχουν και εγκληματίες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κωφεύει στις εκκλήσεις των νησιωτών για λύση στο πρόβλημα καθώς επιλέγει τη λογική της χαλαρής αντιμετώπισης και ό,τι κάτσει, όπου κάτσει. Και την ευθύνη τη φέρει ο κ.Τσίπρας που δεν έδιωξε την κ. Χριστοδουλοπούλου και θυμήθηκε μόλις πριν μερικές ημέρες να ασχοληθεί με το μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα.
Όσο για τους Έλληνες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τιμωρώντας τη ΝΔ και τον Σαμαρά, ας θυμηθούν πώς ήταν η εικόνα της Ελλάδας πριν από ένα χρόνο και πώς είναι τώρα. Κι αν έχουν λίγο φιλότιμο θα βάλουν τα κλάματα γιατί ο Τσίπρας παρέλαβε μια χώρα και θα παραδώσει ένα ξέφραγο χωράφι που ο καθένας μπαίνει και κάνει ό,τι του γουστάρει. Αν είναι περήφανοι για την «Ελλάς, Ελλήνων, μεταναστών» τότε άξιοι, ας ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αν αισθάνονται όμως ότι κάτι δεν πάει καλά ας κινητοποιηθούν. Άλλωστε, οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στα πραγματικά, καθημερινά προβλήματα. Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος για ό,τι έχει κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου