Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές Ιθάκες, όπως και οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε ένα στόχο θέτουμε έναν επόμενο και έτσι συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας.
Κάθε φορά που φτάνουμε στην Ιθάκη, θέτουμε έναν υψηλότερο στόχο και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη νέα Ιθάκη, προς το νέο στόχο που θέσαμε. Η Ιθάκη, δεν μας προσφέρει τίποτε περισσότερο πέρα από το ταξίδι για να φτάσουμε σ΄ αυτήν. Έστω και γι΄ αυτό όμως αξίζει κάθε προσπάθεια.
Αξίζει όλη μας την αφοσίωση και όλη μας την ευγνωμοσύνη, που μας κρατά σε μια διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που περικυκλώθηκε από "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες".
.. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και ευελπιστώ αυτός ο χώρος να γίνει χώρος ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.
ελληνική σημαία

25 Ιαν 2015

Γιατί θέλω μια αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.


Γράφω  μέρα εκλογών και το δημοσιεύω μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, γιατί δεν θέλω ούτε στο ελάχιστο να επηρεάσουν τη σκέψη μου, άρα  και το περιεχόμενο τα exit poll.
H καθαρή μου σκέψη λέει, ότι θα προτιμούσα σε αυτές τις εκλογές μια αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ για τρεις λόγους,
α) αν κυβερνήσει καλά, να απολαύσουμε όλοι οι Έλληνες τα καλά του
 β) αν δεν κυβερνήσει καλά και αποδειχτεί ανακολουθία λόγων πριν και έργων μετά τις εκλογές, δεν θα χωρά καμία δικαιολογία κ έτσι θα τελειώνουμε μια κ έξω με την (γιαλατζί) αριστερά στην Ελλάδα.
 γ) να πάρουν το μάθημα που τους πρέπει στο μεγάλο μαγαζί (μαγαζιά έχουν κάνει τα πολιτικά κόμματα)  που και εγώ υπηρέτησα δλδ η  Ν.Δ., μιας και το κόμμα αυτό είναι το παραμάγαζο του κάθε πολιτικάντη, στελέχους, βουλευτή και λοιπών παρατρεχάμενων, με ελάχιστες εξαιρέσεις και στη θέση της να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας  καθαρά δεξιός, αποτελούμενος από νοικοκυραίους κ όχι από ανεπάγγελτα ρετάλια.
Όσο καλή και να είναι μια κυβέρνηση, αν οι πολλοί αποφασίσουν να την αλλάξουν, αυτό θα γίνει και βεβαίως αν κάνουν λάθος, θα υποστούμε όλοι μαζί τις συνέπειες.
Εξάλλου, στις Δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες δέχονται αγόγγυστα και πολιτισμένα την επιλογή τους, άλλωστε όλοι εμείς διαμορφώνουμε τις πλειοψηφίες.
Θα δείτε αγαπητοί φίλοι πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, την επόμενη μέρα σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής θα φταίει ο αρχηγός, ο Σαμαράς, που έκανε όλα τα στραβά κουλούρια, τη δική τους μετριότητα ή ανυπαρξία σε όποιο πόστο και αν  ήταν, δεν τη λαμβάνουν υπόψη.
Θα παραγκωνίζονται στο ποιος θα αποδώσει πρώτος και περισσότερο τις ευθύνες στον Πρωθυπουργό, για να έχει την εύνοια του επόμενου αρχηγού, θα δείτε αληθοφανείς αναλύσεις πεπραγμένων και μετά Χριστό προφήτες ουκ ολίγους,  από αυτούς τους πολιτικούς αρουραίους που εκτρέφονται στα κομματικά υπόγεια και τους άλλους, τους περιφερόμενους πολιτικάντηδες που την εναλλαγή στρατοπέδων την βαφτίζουν παλικαριά.
Οι περισσότεροι εκλέγονται με τα 1000 ψέματα στους συμπολίτες τους και στη συνέχεια σέρνουν κ 100 κιλά μαγκιά στην περπατησιά και στο στομφώδη λόγο  τους, διότι ως γνωστόν “ανέβηκε ο ψύλλος στο αβγό και νόμισε πως έφτασε το θεό…” ενώ στο κοινοβούλιο  ούτε κιχ, μούγκα στη στρούγκα, τι να πουν άλλωστε αφού οι περισσότεροι είναι πολύ κάτω του μετρίου για να διαχειριστούν τα κοινά.
Χρησιμοποιήθηκαν καθαρά για συμπληρώματα ψηφοδελτίων, χωρίς καμία ματιά από τα κόμματα στις ικανότητες τους,  με αποτέλεσμα να παρατηρούμε ακόμη και σε
sms προς ψηφοφόρους  συντακτικά λάθη…
Επανέρχομαι λοιπόν και λέω δημόσια και με το θάρρος της γνώμης μου, πως και η Ν.Δ.  πρέπει να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, πίστεψα το 2009, ότι θα άλλαζαν όλα, όπως το είπε και ήθελε να το κάνει κ. Σαμαράς, όπου τον εξέλεξε η βάση, ο απλός κόσμος για να τα αλλάξει όλα...

Στο εσωτερικό θεωρώ ότι τα πράγματα δεν λειτούργησε και τόσο καλά, δεν πάτησε πόδι για να προχωρήσουν οι  μεταρρυθμίσεις, με κυριότερο την μείωση του κράτους, τα κλειστά επαγγέλματα, στην υγεία, την παιδεία και και και, δεν βρήκε συμμάχους ούτε αυτούς που έκανε υπουργούς, διότι και αυτοί ήθελαν να κάνουν για την πελατεία τους ομελέτα χωρίς να σπάσουν αβγά. Πόσο αριστερά να σκέφτεται  και πόσο “κρατικοταϊσμένος” μπορεί να είναι κάποιος δημόσιος λειτουργός  σήμερα, ώστε να μη μπορεί να κατανοήσει, ότι είναι τουλάχιστο ηλίθιο να πυροβολεί την επιχειρηματικότητα και να θέλει (ή να συντηρεί) το μεγάλο κράτος σε βάρος της πατρίδας μας, σε βάρος όλων μας, όπως συμβαίνει στις μέρες μας! 
Γ’ αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, πιστεύω πως παγετώνες φεύγουν, παγετώνες έρχονται…
Ελπίζω σήμερα η κάλπη να στείλει στη Βουλή μόνο νέους (πρωτοεκλεγέντες) βουλευτές σε όλα τα κόμματα, θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα στον κάθε αερολογά βουλευτή κ ελπίζω να αναδείξει βέβαια τους άξιους που κουβαλούν μέσα τους αξίες, υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι...
Έτσι κ αλλιώς, τα πολλά επιβάλλονται καλώς ή κακώς από την Ε.Ε. τουλάχιστον σε ότι αφορά τα εσωτερικά και την κοινωνική πολιτική της χώρας μας, ας την ασκήσουν λειτουργοί με ευαισθησίες κ όχι “χοντρόπετσοι” που σ’ όλη τη ζωή τους κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.
Τέλος και επειδή δε βλέπω προκοπή στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, επιθυμία μου είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα καθαρά δεξιού, με πρώτη προτεραιότητα να φέρει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά και τους Έλληνες.
Με στελέχη νοικοκυραίους, εργατικούς και κανέναν πολιτικό που χρημάτισε σε όποιαδήποτε πολιτική θέση στο παρελθόν, ανθρώπους που ξέρουν να παράγουν πλούτο από όποια θέση κ αν βρίσκονται και μακάρι  οι κανόνες να μοιάζουν με αυτούς που δημοσιοποίησα σε παλαιότερη δημοσίευση στις εφημερίδες της Πρέβεζας (Φωνή του Αγρότη και Τοπική Φωνή 11/11/2014) και τη βλέπει κανείς στον παρακάτω σύνδεσμο.

Μ’  όλα αυτά, το βραδάκι θα βγούμε όλοι νικητές και θα χάσουν όλοι οι άλλοι και  για το χάσιμο δε θα φταίμε εμείς οι ίδιοι, αλλά όπως πάντα κάποιοι άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου